Dogfrisbee
 
Frisbeeën met de hond heeft zich ontwikkeld tot een sport. Het ziet er simpel uit maar is dat zeker niet omdat er hoge eisen worden gesteld aan de randvoorwaarden. Gebeurt dat niet dan is het zelfs een gevaarlijke sport met een groot risico op blessures.

Van belang zijn om te beginnen de kwaliteit van de frisbeeschijf, die om de mond te ontzien zacht en helemaal gaaf moet zijn. De schijven hebben geen lang leven dus regelmatig nieuwe aanschaffen hoort er bij.

De geleider moet de schijf op de juiste manier weten te werpen, een techniek die moet worden aangeleerd. Als de hond in het spel zit zal hij de frisbee altijd proberen te vangen en een verkeerd geworpen frisbee kan verkeerd worden opgevangen en zo de oorzaak worden van een gemene blessure.

Om dezelfde reden van veiligheid moet de ondergrond vlak en stroef zijn en er mogen geen andere honden in de buurt zijn.

Frisbee is voor de hond een sport die het lichaam zwaar belast dus zijn conditie moet goed zijn en hij moet volledig zijn uitgegroeid. Verder mag de hond niet te lang achter elkaar werken en pas na een goede warming up; na afloop is ook aandacht nodig voor een cooling down.

Alhoewel de sport theoretisch door alle rassen kan worden beoefend, mits de geleider rekening houdt met de specifieke eigenschappen van het ras, is het wel zo dat de sport minder geschikt is voor grote en zware honden.

De hond moet een basisniveau hebben op het gebied van gehoorzaamheid want hij moet los werken, en apporteren moet hij leuk vinden want daar is deze sport op gebaseerd.
Bij voldoende interesse kan er bij Hadog in het voorjaar een training "Dogfrisbee" gevolgd worden.